Sastojci :
1 veća glavica crnog luka 2-3 čehna bijelog luka
600 g teleže džigerice
so,
biber,
vegeta,
ulje, l
ovor,
brašno,
aleva paprika
Priprema:
Na ulju isprziti sitno sjeckan crni i bijeli luk i to kratko, samo da blago promjeni boju, pa odmah dodati sjeckanu džigericu i pržiti nekoliko minuta stalno mješajući. Začiniti solju i biberom, vegetom, staviti lovorov list, može i dva il tri, pa zaliti sve mlakom vodom, koliko da se prekrije jelo za prst. Kuhati na tihoj vatri oko jedan sat. Pred kraj pomješajte veću kašiku brašna sa alevom paprikom i sa hladnom vodom (hladna zaprška) i umješajte u jelo. Pustite da se prokrčka još par minuta pa skinite sa vatre. Lovor list izvadite i služite. Servirati uz krompir pire.
1 veća glavica crnog luka 2-3 čehna bijelog luka
600 g teleže džigerice
so,
biber,
vegeta,
ulje, l
ovor,
brašno,
aleva paprika
Priprema:
Na ulju isprziti sitno sjeckan crni i bijeli luk i to kratko, samo da blago promjeni boju, pa odmah dodati sjeckanu džigericu i pržiti nekoliko minuta stalno mješajući. Začiniti solju i biberom, vegetom, staviti lovorov list, može i dva il tri, pa zaliti sve mlakom vodom, koliko da se prekrije jelo za prst. Kuhati na tihoj vatri oko jedan sat. Pred kraj pomješajte veću kašiku brašna sa alevom paprikom i sa hladnom vodom (hladna zaprška) i umješajte u jelo. Pustite da se prokrčka još par minuta pa skinite sa vatre. Lovor list izvadite i služite. Servirati uz krompir pire.