Sastojci:
500 g manjih krompira
2 kašike maslinovog ulja
krupna so
biber
4 kom. pilećih prsa
(po 150 g)
1/2 kašičice karija
so
2 crvene paprike
2 glavice rukole
50 g lješnika
150 ml pavlake
2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrijati na 175 stepeni. Krompir oprati, osušiti i isjeći. Staviti na pleh premazan kašikom maslinovog ulja i posuti krupnom soli i biberom. Na kraju staviti da se peče u rerni 35 minuta.
U međuvremenu meso oprati, osušiti, natrljati karijem, soli i biberom. Papriku presjeći, izvaditi sjemenke i sitno isjeći. Zatim rukolu očistiti, oprati i osušiti. Polovinu sitno isjeći. Lješnike sitno isjeckati.
Zagrijati preostalo maslinovo ulje i papriku 5 minuta dinstati. Dodati pavlaku i lješnike, pa posoliti i pobiberiti. Na tihoj vatri pustiti da kuha 5 minuta. Zagrijati ulje i meso dobro ispržiti. Isjeckanu rukolu pomješati sa sosom od pavlake, začiniti soli i biberom.
Pileća prsa izvaditi iz tave. Usuti sos i time zakuhati fond. Meso rasporediti na tanjire, okolo sipati sos od paprike i lješnika. Servirati sa pečenim krompirom i preostalom rukolom.
Izvor: http://www.stvarukusa.rs/
500 g manjih krompira
2 kašike maslinovog ulja
krupna so
biber
4 kom. pilećih prsa
(po 150 g)
1/2 kašičice karija
so
2 crvene paprike
2 glavice rukole
50 g lješnika
150 ml pavlake
2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrijati na 175 stepeni. Krompir oprati, osušiti i isjeći. Staviti na pleh premazan kašikom maslinovog ulja i posuti krupnom soli i biberom. Na kraju staviti da se peče u rerni 35 minuta.
U međuvremenu meso oprati, osušiti, natrljati karijem, soli i biberom. Papriku presjeći, izvaditi sjemenke i sitno isjeći. Zatim rukolu očistiti, oprati i osušiti. Polovinu sitno isjeći. Lješnike sitno isjeckati.
Zagrijati preostalo maslinovo ulje i papriku 5 minuta dinstati. Dodati pavlaku i lješnike, pa posoliti i pobiberiti. Na tihoj vatri pustiti da kuha 5 minuta. Zagrijati ulje i meso dobro ispržiti. Isjeckanu rukolu pomješati sa sosom od pavlake, začiniti soli i biberom.
Pileća prsa izvaditi iz tave. Usuti sos i time zakuhati fond. Meso rasporediti na tanjire, okolo sipati sos od paprike i lješnika. Servirati sa pečenim krompirom i preostalom rukolom.
Izvor: http://www.stvarukusa.rs/