Samo najbolji, odabrani recepti!!!

petak, srpnja 04, 2014

Piletina Zapečena u Krem Juhi

Sastojci:
Pileća prsa
Cream juha od piletine
Cream juha od gljiva
Zamrznuto povrće-grašak,mrkva, mlade mahune
brašno,
mlijeko,
jaje
so,biber,
bijeli luk u prahu
malo vegete

Priprema:
Pileća prsa isjecite na kockice, posolite, uvaljajte u brašno, prepržite na vrelom maslacu.Piletinu ocijedite od masnoće, poredajte u posudu za pečenje.(Ukljućite rernu da se ugrije dok sastavite ostale sastojke.)
Na piletinu dodajte odmrznuto povrće, malo ga posolite i pobiberite.
Krem juhe od piletine i gljiva razblažite mlijekom (da budu kao puding).Gotovom juhom prelijte piletinu i povrće, po želji još malo pobiberite, dodajte vegete i obavezno bijelog luka u prahu.Stavite da se peče.
Dok se piletina u krem juhi peče pripremite smjesu kojom ćete jelo preliti kad bude napola gotovo.
Umutite jedno jaje,dodajte pola šoljice mlijeka i pola šoljice brašna. Dobro umutite, kao smjesu za palačinke, da bude bez grudvica.
Izvor: http://www.cyberbulevar.com/