Sastojci:
1 kg kukuruznog brašna
dvije šake pšeničnog brašna
1 zrela tikva
slatko ili kiselo mlijeko
1 šaka šećera
so
Priprema:
Sastaviti kukuruzno i pšenično brašno, so i šećer. Prethodno iskuhati tikvu. S vrelom vodom, iskuhanom tikvom i brašnom zamijesiti tijesto, ne previše meko. Staviti u veću posudu da odstoji preko noći. Peći pod sačem ili u rerni. Noć prije skuhati slatko mlijeko i ostaviti ga do sutra. Kukuruzu izlomiti na komadiće i zaliti slatkim ili kiselim mlijekom.
1 kg kukuruznog brašna
dvije šake pšeničnog brašna
1 zrela tikva
slatko ili kiselo mlijeko
1 šaka šećera
so
Priprema:
Sastaviti kukuruzno i pšenično brašno, so i šećer. Prethodno iskuhati tikvu. S vrelom vodom, iskuhanom tikvom i brašnom zamijesiti tijesto, ne previše meko. Staviti u veću posudu da odstoji preko noći. Peći pod sačem ili u rerni. Noć prije skuhati slatko mlijeko i ostaviti ga do sutra. Kukuruzu izlomiti na komadiće i zaliti slatkim ili kiselim mlijekom.