Sastojci:
3 pileća karabataka
3 pileća bataka
1 čaša ( čaša od 180 gr) kisele pavlake
1 čaša ( čaša od 180 gr) jogurta
1/2 kašičice karija
1/2 kašičice djumbira u prahu
sveže mleveni biber
so
1/4 kašičice tucane paprike
1 kašika seckana sveža peršuna ili 1 kašičica suva peršuna
200 gr testenine
Priprema:
Batake i karabatake posoliti, posuti kari, djumbir u prahu, mljeveni biber. Dobro začine utrljati u meso.
U posudu staviti kiselu pavlaku, jogurt, tucanu papriku i peršun. Dobro izmiešati.
Batake i karabatake uvaljivati sa obje strane u ovu smjesu i redjati u pleh u koji ćemo peći. Preostalu smjesu preliti preko mesa.
Ostaviti da stane 1- 2 sata na hladnom mestu.
Rernu zagrijati na 200 stepeni. Meso u plehu poklopiti ( ili staviti foliju), staviti u rernu i peći 50 minuta.
Za to vrijeme tjesteninu kuhati u posoljenoj vodi. Ocjediti je od vode.
Pleh sa mesom izvaditi iz rerne, meso staviti na tanjir. U plehu je ostalo sosa od pečenja mesa. Pomješati tjesteninu sa tim sosom, preko poredati batake i karabatake, vratiti u rernu, ne poklopljeno i još peći 10 minuta da se zapeče dobije svjetlo braon boju i da tjestenina upije sos.
3 pileća karabataka
3 pileća bataka
1 čaša ( čaša od 180 gr) kisele pavlake
1 čaša ( čaša od 180 gr) jogurta
1/2 kašičice karija
1/2 kašičice djumbira u prahu
sveže mleveni biber
so
1/4 kašičice tucane paprike
1 kašika seckana sveža peršuna ili 1 kašičica suva peršuna
200 gr testenine
Priprema:
Batake i karabatake posoliti, posuti kari, djumbir u prahu, mljeveni biber. Dobro začine utrljati u meso.
U posudu staviti kiselu pavlaku, jogurt, tucanu papriku i peršun. Dobro izmiešati.
Batake i karabatake uvaljivati sa obje strane u ovu smjesu i redjati u pleh u koji ćemo peći. Preostalu smjesu preliti preko mesa.
Ostaviti da stane 1- 2 sata na hladnom mestu.
Rernu zagrijati na 200 stepeni. Meso u plehu poklopiti ( ili staviti foliju), staviti u rernu i peći 50 minuta.
Za to vrijeme tjesteninu kuhati u posoljenoj vodi. Ocjediti je od vode.
Pleh sa mesom izvaditi iz rerne, meso staviti na tanjir. U plehu je ostalo sosa od pečenja mesa. Pomješati tjesteninu sa tim sosom, preko poredati batake i karabatake, vratiti u rernu, ne poklopljeno i još peći 10 minuta da se zapeče dobije svjetlo braon boju i da tjestenina upije sos.