Poptuno iste kupovne, moj Gogo ne voli, a ja baš baš volim kokos..:)
Sastocji:
1 dl slatke pavlake
250 g margarina sa aromom slatke pavlake
300 g šećera
250 g kokosa
Čoko-preliv
150 g tamne čokolade
80 g margarina
Priprema:
Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati temperaturu, da provri.
Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.
Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smjesu.
Staviti u frižider da se stegne 2 h.
Dasku za sječenje ili tacnu obližiti papirom, ( kako se ne bi ljepilo ). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa ga prevrnuti na tacnu, i skinuti papir sa kolača.
Sjeći kolač, kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.
Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.
Može se i cjeli kolač, dok je još vruć i u plehu, preliti čokoladom i sjeći na kocke ili štanglice, kada se stegne… ( u tom slučaju je najbolje da prenoći ).
Sastocji:
1 dl slatke pavlake
250 g margarina sa aromom slatke pavlake
300 g šećera
250 g kokosa
Čoko-preliv
150 g tamne čokolade
80 g margarina
Priprema:
Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati temperaturu, da provri.
Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.
Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smjesu.
Staviti u frižider da se stegne 2 h.
Dasku za sječenje ili tacnu obližiti papirom, ( kako se ne bi ljepilo ). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa ga prevrnuti na tacnu, i skinuti papir sa kolača.
Sjeći kolač, kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.
Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.
Može se i cjeli kolač, dok je još vruć i u plehu, preliti čokoladom i sjeći na kocke ili štanglice, kada se stegne… ( u tom slučaju je najbolje da prenoći ).