Sastojci
Biskvit
6 bjeljanjaca
12 dag šećera
6 žumanjaka
1 kašika brašna
1/2 kašićica soda bikarbone
4 dag kakaa
Fil
1jaje
2 žumanjca
14 dag šećera
1 vanil šećer
2 kašike brašna
2 dl mlijeka
1 margarin
4 rebra čokolade
Priprema
Umutiti žumanjce i šećer, dodati brašno, sodu bikarbonu, kakao i snijeg od bjeljanjaca.
Sve lagano izmješati i sipati u veliku tepsiju. Peći.
Kad je pećeno zarolati sa vlažnom krpom.
Za fil izraditi jaje, žumanjca, šećer, vanil šećer, dodati brašno i ukuhati u mlijeko.
U ohlađeno dodati izrađeni margarin.
Kremu podijeli na dva dijela. U jedan dio staviti 4 rebra topljene čokolade, može po želji i mliječna čokolada.
Namazati žuti fil na biskvit pa na njega smeđi i saviti u rolat.
Malo smeđe kreme ostaviti za premaz izvana.Posuti ribanom čokoladom.
Biskvit
6 bjeljanjaca
12 dag šećera
6 žumanjaka
1 kašika brašna
1/2 kašićica soda bikarbone
4 dag kakaa
Fil
1jaje
2 žumanjca
14 dag šećera
1 vanil šećer
2 kašike brašna
2 dl mlijeka
1 margarin
4 rebra čokolade
Priprema
Umutiti žumanjce i šećer, dodati brašno, sodu bikarbonu, kakao i snijeg od bjeljanjaca.
Sve lagano izmješati i sipati u veliku tepsiju. Peći.
Kad je pećeno zarolati sa vlažnom krpom.
Za fil izraditi jaje, žumanjca, šećer, vanil šećer, dodati brašno i ukuhati u mlijeko.
U ohlađeno dodati izrađeni margarin.
Kremu podijeli na dva dijela. U jedan dio staviti 4 rebra topljene čokolade, može po želji i mliječna čokolada.
Namazati žuti fil na biskvit pa na njega smeđi i saviti u rolat.
Malo smeđe kreme ostaviti za premaz izvana.Posuti ribanom čokoladom.