Samo najbolji, odabrani recepti!!!

nedjelja, ožujka 16, 2014

Bosanski Đuveć

Sastojci:
-1 kg teletine, isjeckane
-1/2 kg krompira, izrezanog na četvrtine
-1/2 kg mahuna, izrezanih
-1 1/2 patlidžan, ispran, izrezan na kriške
-5 paradajza, izrezanih na veće komade
-150 g masla
-2 glavice crvenog luka, veće, isjeckane
-peršunov list, isjeckan
-180 ml pavlake
-kašiku crvene paprike
-200 ml pavlake
-so

Priprema:
Propržiti u tavi meso i luk dok meso ne bude na pola mekano.
Potom u šerpi na malo ulja ili maslaca dodati crvenu papriku, so, potom krompir,  patlidžan, mahune, sve lgano dinstati dodajući vodu da ne zagori,  pa preko dodati uprženi luk i meso.
Dinstati na srednjoj temperaturi dok meso i krompir ne budu gotovi.
Dodati paradajz i posuti peršunom pa dinstati još malo.
Kada je gotovo servirati i po želji dodati pavlaku.