Samo najbolji, odabrani recepti!!!

četvrtak, ožujka 06, 2014

Pohovane Palačinke

Sastojci:
Nekoliko palačinki (palačinke su vrlo zasitne, pa vodite računa i o tome)
300-400 g kuhane šunke
250 g bijelog kravljeg sira
3 kašike kiselog vrhnja
2 mlada luka
Vegeta, so, biber
Za paniranje:
4 jaja
brašno i prezla
Priprema:
Šunku sitno nasjeckajte kao i mladi luk.Pomiješajte u posudi kravlji sir, šunku, luk i kiselo vrhnje. Začinite po želji. Budući je sir kiselkast, dobro je malo više posoliti ili povegetiti.Premazivati palačinku do polovice nadjevom, zarolati i pri vrhu zakačiti sa čačkalicom.Panirati palačinke (prvo ih uvaljati u brašno, zatim u jaja pa u prezlu, pa ih ispržiti u dubokoj masnoći (ulju).Pečene palačinke ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.Poslužiti uz kečap i majonezu.