Sastojci:
60 ml vrhnja za kuhanje
30 gr maslaca
250 gr bijele cokolade
oko 50 gr mljevenog ljesnjaka
2 kašike frangelico likera (liker od ljesnjaka)
200 gr tamne cokolade
100 gr bijele cokolade
Priprema:
U manju serpicu staviti vrhnje, cokoladu i maslac da se lagano otope.
Dodati mljevene ljesnjake i liker pa pustiti da se prohladi i pocne stvrdnjavati.
Prije nego se totalno stvrdnu,praviti kuglice.. staviti kuglice na papir za pecenje i u zamrzivac.
U meduvremenu otopiti tamnu cokoladu.
Ohladene, ne zamrznute kuglice oblikovati da budu glatke, zatim ih umakati u otopljenu tamnu cokoladu i ponovo na papir za pecenje da se cokolada osusi i ocvrsne.
Na kraju topiti bijelu cokoladu, sa kojom se ukrase kuglice.
Sacekati da se sve osusi,polako ostrim nozicem obici okolo kuglica i odsjeci visak cokolade..posluziti ih u papirnim korpicama.
60 ml vrhnja za kuhanje
30 gr maslaca
250 gr bijele cokolade
oko 50 gr mljevenog ljesnjaka
2 kašike frangelico likera (liker od ljesnjaka)
200 gr tamne cokolade
100 gr bijele cokolade
U manju serpicu staviti vrhnje, cokoladu i maslac da se lagano otope.
Dodati mljevene ljesnjake i liker pa pustiti da se prohladi i pocne stvrdnjavati.
Prije nego se totalno stvrdnu,praviti kuglice.. staviti kuglice na papir za pecenje i u zamrzivac.
U meduvremenu otopiti tamnu cokoladu.
Ohladene, ne zamrznute kuglice oblikovati da budu glatke, zatim ih umakati u otopljenu tamnu cokoladu i ponovo na papir za pecenje da se cokolada osusi i ocvrsne.
Na kraju topiti bijelu cokoladu, sa kojom se ukrase kuglice.
Sacekati da se sve osusi,polako ostrim nozicem obici okolo kuglica i odsjeci visak cokolade..posluziti ih u papirnim korpicama.