Sastojci:
125 gr maslaca
100 gr tamne cokolade
125 ml tople vode
1 kašićica instant kafe
60 ml likera od ljesnjaka
200 gr smedeg secera
140 gr brasna
1 mala kasikica praska za pecivo
2 kasike kakao u prahu
1 jaje
cokoladni premaz
200 gr cokolade
150 ml vrhnja za slag
Priprema:
U serpici otopiti cokoladu, maslac, secer, kafu i tu dodati liker.
Kada se otopi malo prohladiti, pa dodati lagano umuceno jaje i prosijano brasno s praskom za pecivo i kakao u prahu.
Dobivenu smjesu ne mijesati puno...njome napuniti pripremljene korpice, koje ste stavili u kalup za maffine.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 160c oko 20 minuta.
Ohladiti,zatim ukrasiti cokoladnim namazom, koji napravite na slijedeci nacin:
Vrhnje zagrijati do tacke vrenja, zatim u njega dodati usitnjenu cokoladu i lagano mijesati da se cokolada otopi..ohladiti.
Dobije se lijep gust cokoladni namaz, kojim mozete samo namazati maffin ili ga mixerom umutiti u tzv. "ganas krem"pa vrecicom za ukrasavanje ukrasiti po zelji.
125 gr maslaca
100 gr tamne cokolade
125 ml tople vode
1 kašićica instant kafe
60 ml likera od ljesnjaka
200 gr smedeg secera
140 gr brasna
1 mala kasikica praska za pecivo
2 kasike kakao u prahu
1 jaje
cokoladni premaz
200 gr cokolade
150 ml vrhnja za slag
U serpici otopiti cokoladu, maslac, secer, kafu i tu dodati liker.
Kada se otopi malo prohladiti, pa dodati lagano umuceno jaje i prosijano brasno s praskom za pecivo i kakao u prahu.
Dobivenu smjesu ne mijesati puno...njome napuniti pripremljene korpice, koje ste stavili u kalup za maffine.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 160c oko 20 minuta.
Ohladiti,zatim ukrasiti cokoladnim namazom, koji napravite na slijedeci nacin:
Vrhnje zagrijati do tacke vrenja, zatim u njega dodati usitnjenu cokoladu i lagano mijesati da se cokolada otopi..ohladiti.
Dobije se lijep gust cokoladni namaz, kojim mozete samo namazati maffin ili ga mixerom umutiti u tzv. "ganas krem"pa vrecicom za ukrasavanje ukrasiti po zelji.