Zvjezdice su tipični božićni kolačići, ali ih lijep izgled i sjajan okus iznose na sto
i u brojnim drugim prilikama.
Sastojci:
-300 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
-60 g Gustina
-90 g šećera u prahu
-200 g maslaca
-60 g mljevenih badema ili lješnjaka
-4 žumanca
Za nadjev:
-300 g Džema marelica
-rum
Od brašna, Gussnela, šećera u prahu, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, mljevenih badema i žumanaca umijesiti prhko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku oko sat vremena. Tijesto razvaljati sasvim tanko. Izrezati kalupom zvjezdice, i to polovicu od njih s rupicom na sredini. Složiti ih u namašćeni pleh jednu do druge i peći oko 10 minuta na temperaturi od 200°C. Pečene zvjezdice s rupicom staviti na papir i posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom. Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premazati marmeladom u koju se umiješa malo ruma, te preklopiti pošećerenim zvjezdicama.