Sastojci:
-400 g mljevene junetine
-300 g riže
-1000 g listova od kiselog kupusa
-jedna glavica crvenog luka
-malo bibera
-malo soli
-jedno jaje
-50 ml ulja
-malo maslaca
-malo crvene paprike slatke
-300 ml kajmaka ili pavlake
Priprema:
Pripremiti listove kupusa za sarmu. Samljeti meso i crveni luk, začiniti, dodati rižu i 50 ml ulja...
Dobro izmješati.
Sa tom smjesom puniti listove kupusa i motati ih u sarme. Poredati u šerpu. Prekriti tanjirom da sarma ne bi plivala na površini.
Kuhati lagano nekoliko sati. Ako je potrebno, dodati u toku kuhanja još vode. Kada je sarma skuhana, prije služenja rastopiti maslac i začiniti sarmu.
Preliti kajmakom.
-400 g mljevene junetine
-300 g riže
-1000 g listova od kiselog kupusa
-jedna glavica crvenog luka
-malo bibera
-malo soli
-jedno jaje
-50 ml ulja
-malo maslaca
-malo crvene paprike slatke
-300 ml kajmaka ili pavlake
Priprema:
Pripremiti listove kupusa za sarmu. Samljeti meso i crveni luk, začiniti, dodati rižu i 50 ml ulja...
Dobro izmješati.
Sa tom smjesom puniti listove kupusa i motati ih u sarme. Poredati u šerpu. Prekriti tanjirom da sarma ne bi plivala na površini.
Kuhati lagano nekoliko sati. Ako je potrebno, dodati u toku kuhanja još vode. Kada je sarma skuhana, prije služenja rastopiti maslac i začiniti sarmu.
Preliti kajmakom.