Samo najbolji, odabrani recepti!!!

nedjelja, studenoga 10, 2013

Ruska Salata

Sastojci:
-500 gr.krompira
-500 gr.mrkve
-3 jajeta
-300 gr. graška (mala konzerva)
-300 gr.kiselih krastavaca
-300 gr. kuhane piletine (bataci), ali može i bijelo meso
-600 ml. majoneze (jedna tegla)
-1 kašikica vegete
-1 kašikica senfa
-malo peršuna
-so
Priprema:
Krompir skuhati u slanoj vodi i pustiti da se ohladi (neće se raspadati kada se bude rezao). Skuhati i mrkvu i jaja. Grašak dobro oprati u mlakoj vodi i pustiti da se dobro ocijedi.
Na kockice sitno isjeckati (ne presitno) kuhanu piletinu prethodno očišćenu od kostiju. Dodati grašak, krompir, mrkvu, kisele krastavce i jaja koji su isto isjeckani na kockice.
Dodati majonezu, senf, vegetu, soli i sitno sjeckanog peršuna. Dobro izmiješati i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i da se ukusi povezu.