Samo najbolji, odabrani recepti!!!

ponedjeljak, studenoga 25, 2013

Pečene Paprike punjene mladim sirom

Sastojci:
-6 paprika
-15 dag svježeg sira
-15 dag naribanog tvrdoga nemasnog sira
-1 kašićica nasjeckanog bosiljka
-2 kašike maslinovog ulja
-so i biber
Priprema:
Paprike prokuhati u vodi oko 5 minuta, ohladiti ih, prerezati uzdužno po pola i očistiti od sjemenki.
Napuniti ih smjesom sira, 1 kašike maslinovog ulja, malo soli, bibera i bosiljka.
Punjene paprike staviti u namašćenu vatrostalnu posudu i peći prekrivene aluminijskom folijom oko 25 minuta na 185 ‘C.
Poslužiti 3 osobe.
Energetska vrijednost 211 kcal
-masti 15 g (od toga nezasićenih 8,7 g),
-kolesterola 33 mg,
-ugljikohidrata 9 g,
-bjelančevina 10 g,
-soli 180 mg.