Samo najbolji, odabrani recepti!!!

subota, kolovoza 31, 2013

Zapečene Mašnice sa Faširanim Mesom

Sastojci:
-500 g miješanog mljevenog mesa
-100 g luka
-400 g tjestenine mašnica
-200 ml vrhnja za kuhanje
-1 kašika Vegete
-2 kašike ulja
-150 g sira edamera
-sol
-2 kašike limunova soka
Priprema:
Na ulju kratko propirjati nasjeckani luk, dodati mljeveno meso, Vegetu i pirjati podlijevajući vodom oko 30 minuta. Na kraju umiješati vrhnje i limunov sok.
Tjesteninu skuhati u posoljenoj vodi i ocijediti. Pomiješati je s pripremljenim mesom i staviti u odgovarajuću uljem namazanu vatrostalnu posudu.
Tjesteninu posuti naribanim sirom i zapeći je u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 10 minuta.
Posluživanje
Zapečene mašnice poslužiti uz zelenu salatu i radič.