Sastojci:
3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
50 dkg krompira
2-3 kašike maslinovog ulja
po želji bijelog luka
po želji peršuna
soli,bibera
Priprema:
Očistite krompir, narežite ga na kockice, posolite i stavite da se kuha.
Dok se krompir kuha na tavici ispecite filete.
Kad je krompir kuhan, procijedite ga ,dodajte maslinovo ulje i po želji bijelog luka i peršuna.
Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.
U izmiksani krompir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte još bijelog čuka i peršuna.
Sve izmješajte kašikom da se svi sastojci sjedine.
Kad ste to napravili malo namočite dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimajte rukom komade te smjese te oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu.
Sad te polpetice panirajte: idu u brašno.. jaja…mrvice.
Stavljajte ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove jer je ustvari sve već kuhano…samo da poprimi malo zlatne boje.
Uz to vam je dovoljno samo malo salate…..