Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, srpnja 05, 2014

Zapečeni Gulaš

Sastojci:
600 g junetine
100 g suhog mesa
150 g crnog luka
600 g krompira
400 g svježe paprike
malo vode
200 ml kisele pavlake
Za marinadu:
5 kašika ulja
kašičica kima
so
kašičica mljevene začinske paprike
1–2 ljute papričice
3 čehna bijelog luka
mrkva
korica od 1 limuna
kašika suhog biljnog začina
Priprema:
Za marinadu dobro izmiješajte ulje, propasiran bijeli luk, istucan kim, rendanu koru limuna, mljevenu začinsku papriku, sjeckanu ljutu papriku, so i biljni začin.
Tako pripremljenu marinadu pomiješajte sa mesom koje ste isjekli na kocke i ostavite da odstoji najmanje sat vremena.
Luk isjecite na rebarca, papriku na veće komade, a oljušten krompir na kriške.
Dno vatrostalne posude obložite kriškama suhog mesa, preko njega rasporedite dio krompira i paprike, pa stavite sloj mesa i luka.
Ponovite postupak dok ne utrošite sve namirnice. Prelijte sa malo ulja i posudu čvrsto poklopite ili pokrijte alu-folijom.
Pecite sat i po na 220 stepeni. Poslije sat vremena sve sastojke pažljivo izmiješajte i sa oko 100 ml vode, pa poklopite i pecite još pola sata.
Prijatno!