Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, srpnja 05, 2014

Mućkalica

Sastojci:
300 g telećeg mesa,
5–6 žutih, crvenih i zelenih paprika,
2 glavice crnog luka,
3 paradajza,
2 krompira,
malo ljute paprike,
ulje,
peršun,
so,
senf

Priprema:
Teletinu isjeći na manje kocke, posolite i uvaljajte u senf. Propržite je na ulju, a zatim dodajte isjeckani crni luk i dinstajte na umjerenoj vatri uz povremeno mješanje. Kad luk omekša, ubacite paprike nasječene na kocke i nastavite s dinstanjem. Oguljeni paradajz očistite od sjemenki i isjeckajte, pa sastavite s mesom, kao i krompir, prethodno isječen na kocke. Ostavite da se sve krčka, uz povremeno dolivanje vode. Kad meso i povrće omekšaju, posolite, umješajte sjeckanu ljutu papriku i sjeckani peršun.
Izvor: http://zena.blic.rs/