Sastojci:
1 veća konzerva tunjevine,
4 jajeta,
100 g tvrdog sira,
1 glavica zelene salate,
1 paradajz,
100 g kukuruza šećerca
Za Preliv:
maslinovo ulje,
mješavina suhih začina,
biber,
1-2 kašikice senfa,
vinsko sirće,
Priprema:
Skuhajte jaja i kukuruz. Jaja isjecite na kolute, sir, šunku i paradajz isjecite na kocke, listove zelene salate stavite kao podlogu, a možete ih isjeći i na trake, i sve promješajte. Pomješajte maslinovo ulje, malo začina, vinskog sirćeta, bibera i senf. Dobro izmutite i prelijte preko salate.
1 veća konzerva tunjevine,
4 jajeta,
100 g tvrdog sira,
1 glavica zelene salate,
1 paradajz,
100 g kukuruza šećerca
Za Preliv:
maslinovo ulje,
mješavina suhih začina,
biber,
1-2 kašikice senfa,
vinsko sirće,
Priprema:
Skuhajte jaja i kukuruz. Jaja isjecite na kolute, sir, šunku i paradajz isjecite na kocke, listove zelene salate stavite kao podlogu, a možete ih isjeći i na trake, i sve promješajte. Pomješajte maslinovo ulje, malo začina, vinskog sirćeta, bibera i senf. Dobro izmutite i prelijte preko salate.