Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, lipnja 01, 2014

Pureća Rolada sa Špinatom i Sirom

Sastojci
2 veća pureća odreska od prsa
500 g špinata
1 mozzarella ili 200 g cheddar sira
maslinovo ulje
maslac
so i biber
matovilac
jabukovo sirće
Priprema:
Pureće odreske istući kako bi dobili dva velika odreska. Staviti ih tako da se na jednom dijelu malo preklapaju i tako čine jedan veliki odrezak. Posoliti i pobiberiti meso.
Špinat kratko skuhati oko dvije do tri minute u kipućoj vodi. Narezati ga i posoliti. Sir narezati na kriške. Poslagati sir po puretini, a po njemu rasporediti i pripremljeni špinat.
Zarolati puretinu i pričvrstiti roladu čačkalicama. U tavu staviti mješavinu maslaca i maslinovog ulja pa ispeći roladu sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Pečenu roladu narezatie na kriške otprilike prst debele i servirati ih sa salatom od matovilca koji treba začiniti soli, jabukovim sirćetom i maslinovim uljem. Salata se možete preliti s dresingom od jogurta.