Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, lipnja 30, 2014

MANTIJE

Sastojci:
Za tijesto:
700 g brašna
1,5 kašićica soli
400 ml vode
Za fil:
40 gmaslaca
150 g crvenog luka
400 g mljevene teletine
1 kašićica vegete
½ kašićice soli
½ kašićice bibera
Za kore:
125 grastopljenog maslaca
Priprema:
U velikoj zdjeli zajedno pomiješajte brašno, so i vodu, pa električnom miješalicom dobro izmiješajte tako da dobijete mekano tijesto. Zdjelu prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 30 minuta.
U tavicu stavite maslac i zagrijte ga na vatri dok se ne rastopi. Dodajte sitno nasjeckani luk i na srednjoj vatri ga popecite 4-5 min. dok ne postane staklast.
Dodajte meso, Vegetu, so i biber te ostavite da se dinsta dok voda koju je meso pustilo ne ispari. Dinstati meso još 2-3 minute, odložite ga sa strane i pustite da se ohladi.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, podijelite ga na 8 jednakih kuglica, premažite ih rastopljenim maslacem i pustite da odstoje 20-ak minuta.
Svaku kuglicu malo raširite klagijom, pa je rukama lagano razvucite tako da od nje dobijete jednu koru tanko vučenog tijesta
Kada je prva kora razvučena, namažite je rastopljenim maslacem pa na nju položite drugu koru. Postupak ponavljajte dok sve kore nisu potrošene.
Dobivenu koru izrežite na 15 jednakih kvadrata po kojima ravnomjerno rasporedite pripremljeno meso.
Punjene kvadratiće presavijte tako da spojite dijagonalne rubove, pa spojenu stranu stavite prema dole u maslacem premazanu tepsiju (19x32 cm) kao da slažete buhtle.
Kada ste popunili tepsiju, premažite ih rastopljenim maslacem i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 230°C 35-40 minuta.
Poslužite ih tople uz jogurt ili kiselo vrhnje
izvor: http://www.coolinarika.com/