Sastojci:
1100 g šećera
1300 ml vode
190g gustina
1/2 limunovog soka
ekstrati,boja,bademi,orasi,kokos po želji
150 g šećera u prahu
100 g gustina
Priprema:
Ukuhajte 400 ml vode sa ukupnom količinom šećera.
Sirup kuhajte oko 15 minuta, mora v izlapiti 1/3 tekućine. Kada je gotov sklonite ga s vatre.
Ostatak vode promješajte sa gustinom, stavite u što širu šerpu, ulijte sirup, dobro promješajte i ukuhavajte.
Slijedi najbitnija faza u izradi ratluka.
Ovaj postupak ukuhavanja traje najmanje sat vremena.
Najbitnije kod ovog postupka je da ta smijesa izgubi što više tekućine,a da se ne zapali.
Dakle vrlo brzo će se smijesa zgusnuti i bit će gustoće kao recimo puding.
Vi smanjite vatru na srednje jaku, i krčkajte povremeno mješajući.
Nakon pola sata ukuhavanja, kada smjesu stavite na kašiku trebala bi ostati na njoj
Slijedi još pola sata ukuhavanja.Smjesa će postajati sve žuća i sve čvršća.
Ulijte limunov sok, ekstrate po želji (npr. jagode i limuna).
Dodajte i orašaste plodove po želji, a možete dodati i tekuće boje
Dobro nauljite posudu bademovim ili nekim drugim uljem i istresite smijesu, poravnajte i tek režite nakon 24 sata,neka vam kockice budu debljine 3 cm
Napravite mješavinu šećera u prahu i gustina i uvaljajte kockice
Najbolje bi bilo da kockice posložite na papirnati ubrus, da ih malo razdvojite i ostavite tako par dana da se suše (ako ih želite kasnije konzumirati).
Ako nešto pođe po zlu, i smjesa bude dosta vlažna, možete je konzumirati odmah kao žele bombone
Izvor:http://www.coolinarika.com
1100 g šećera
1300 ml vode
190g gustina
1/2 limunovog soka
ekstrati,boja,bademi,orasi,kokos po želji
150 g šećera u prahu
100 g gustina
Priprema:
Ukuhajte 400 ml vode sa ukupnom količinom šećera.
Sirup kuhajte oko 15 minuta, mora v izlapiti 1/3 tekućine. Kada je gotov sklonite ga s vatre.
Ostatak vode promješajte sa gustinom, stavite u što širu šerpu, ulijte sirup, dobro promješajte i ukuhavajte.
Slijedi najbitnija faza u izradi ratluka.
Ovaj postupak ukuhavanja traje najmanje sat vremena.
Najbitnije kod ovog postupka je da ta smijesa izgubi što više tekućine,a da se ne zapali.
Dakle vrlo brzo će se smijesa zgusnuti i bit će gustoće kao recimo puding.
Vi smanjite vatru na srednje jaku, i krčkajte povremeno mješajući.
Nakon pola sata ukuhavanja, kada smjesu stavite na kašiku trebala bi ostati na njoj
Slijedi još pola sata ukuhavanja.Smjesa će postajati sve žuća i sve čvršća.
Ulijte limunov sok, ekstrate po želji (npr. jagode i limuna).
Dodajte i orašaste plodove po želji, a možete dodati i tekuće boje
Dobro nauljite posudu bademovim ili nekim drugim uljem i istresite smijesu, poravnajte i tek režite nakon 24 sata,neka vam kockice budu debljine 3 cm
Napravite mješavinu šećera u prahu i gustina i uvaljajte kockice
Najbolje bi bilo da kockice posložite na papirnati ubrus, da ih malo razdvojite i ostavite tako par dana da se suše (ako ih želite kasnije konzumirati).
Ako nešto pođe po zlu, i smjesa bude dosta vlažna, možete je konzumirati odmah kao žele bombone
Izvor:http://www.coolinarika.com