Sastojci:
1 casa brasna
125 gr. maslaca
4 kasike smedjeg secera
3/4 case kokosa
fil/Karamel premaz
500 ml. slatko kondenzirano mlijeko
80gr maslaca
4 kasike smedeg secera
Cokoladna glazura
100 gr cokolade
2 kašike ulja
Priprema:
U zdjelu staviti brasno, secer, kokos, promijesati i dodati istopljen maslac, pa sve izmijesati da se dobije vlazna smjesa.
U pripremljenu tepsiju(25x15cm) pritisnuti lagano dobivenu smjesu/ tijesto i staviti da se peče.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 160 C, 10 -12minuta, dok ne bude svjetlo smedje boje.
Pustiti biskvit da se prohladi..
U serpu staviti maslac, secer i zasladeno kondenzirano mlijeko, te kuhati, mjesti kuhacom non-stop, dok se ne pojave mjehurici, zatim smanjiti temperaturu i kuhati jos pet minuta.
Tako pripremljen fil premazati preko biskvita i ponovo vratiti u rernu da se pece, narednih 15-estak minuta
Ostaviti da se ohladi.
Kada se karamel stisne preliti ga cokoladom otopljenom na pari.