Jelo koje danas spremam za kasni ručak hihi bolje reći večeru se tradicionalno zove Vrbovačka Pera, mene po svemu podsjeća na picu sa sirom, plus sam ja receptu dodala čajnu kobasicu pa je zaista kao pica..
Sastojci
Za tijesto:
1 vrećica kvasca
600 g pšeničnog glatkog brašna
100 g maslaca
so
300-400 ml mlijeka
Za fil:
700 g svježeg kravljeg sira
2 kašike kukuruznog brašna
300 ml kiselog vrhnja
malo usitnjenog suhog mesa ili čajne kobasice
2 jajeta
so
80 gmaslaca
Priprema:
Od brašna pomiješanog s instant-kvascem, omekšanog maslaca, soli i mlakog mlijeka umijesiti glatko, srednje tvrdo tijesto.
Razvaljati ga prst debelo i staviti u namašćeni lim (vel. 40×40 cm). Prekriti kuhinjskom krpom i ostavite neka stoji 15-ak minuta.
Za to vrijeme pripremite fil: električnom miješalicom usitniti kravlji sir, dodati kiselo vrhnje, jaja, kukuruzno brašno i so, pa sve zajedno dobro izmiješati.
Tijesto premazati pripremljenim filom, rubove tijesta poviti prema sredini, a po površini rasporediti maslac narezan na listiće. Peći u zagrijanoj rernina 200°C oko 40 minuta.
Sastojci
Za tijesto:
1 vrećica kvasca
600 g pšeničnog glatkog brašna
100 g maslaca
so
300-400 ml mlijeka
Za fil:
700 g svježeg kravljeg sira
2 kašike kukuruznog brašna
300 ml kiselog vrhnja
malo usitnjenog suhog mesa ili čajne kobasice
2 jajeta
so
80 gmaslaca
Priprema:
Od brašna pomiješanog s instant-kvascem, omekšanog maslaca, soli i mlakog mlijeka umijesiti glatko, srednje tvrdo tijesto.
Razvaljati ga prst debelo i staviti u namašćeni lim (vel. 40×40 cm). Prekriti kuhinjskom krpom i ostavite neka stoji 15-ak minuta.
Za to vrijeme pripremite fil: električnom miješalicom usitniti kravlji sir, dodati kiselo vrhnje, jaja, kukuruzno brašno i so, pa sve zajedno dobro izmiješati.
Tijesto premazati pripremljenim filom, rubove tijesta poviti prema sredini, a po površini rasporediti maslac narezan na listiće. Peći u zagrijanoj rernina 200°C oko 40 minuta.