Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

petak, svibnja 23, 2014

Savršena Juha od Mrkve i Paprike sa Sirom

Sastojci:
300 g mrkve
2 crvene paprike
2 peršuna, korijen i list
1 mladi luk
1 manji ljubičasti luk
150 g mekog kozjeg sira
so
biber
kašićica kurkume
kašićica đumbira u prahu
maslinovo ulje
Priprema:
Mrkvu i peršun oguliti i izrezati na kolutiće. Papriku narezati na kockice. Na maslinovom ulju dinastati sitno nasjeckan luk pa dodati mrkvu, peršun, peršuov list i papriku. Nakon nekoliko minuta uliti otprilike litru vode i pustiti da kuha dok povrće ne omekša, oko petnaest minuta. Juhu zatim umutiti štapnim mikserom, dodati so, biber, kurkumu i đumbir. Servirati je u zdjelicama sa kašikom kozjeg sira i svježe nasjeckanim mladim lukom. Posuti svježe mljevenim biberom, pokapati s malo maslinovog ulja i jesti uz krišku raženog kruha.