Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

petak, svibnja 23, 2014

Piletina Zapečena u Krem Juhi

Sastojci: 
Pileća prsa
Cream juha od piletine
Cream juha od gljiva
Zamrznuto povrće-grašak,mrkva, mlade mahune
Bisquick brašno,mlijeko,jaje
so
biber
bijeli luk u prahu
malo vegete
Priprema:
Pileća prsa isjeći na kockice, posoliti, uvaljati u brašno, prepržiti na vrelom maslacu. Piletinu ocijediti od masnoće, poredati u posudu za pečenje.(Ukljućiti rernu da se ugrije)
Na piletinu dodati odmrznuto povrće, malo ga posoliti i pobiberiti.
Krem juhu od piletine i gljiva razblažiti mlijekom(da budu kao puding).Gotovom juhom preliti piletinu i povrće, po želji još malo pobiberiti,dodati vegetu i obavezno bijelog luka u prahu.Staviti da se peče.
Dok se piletina u krem juhi peče pripremiti smjesu kojom će se jelo preliti kad bude napola gotovo.
Umutiti jedno jaje, dodati pola šoljice mlijeka i pola šoljice Bisquick mix brašna. Dobro umutiti, da ne bude grudvica.