Sastojci:
Tijesto:
500 gr mekog brašna
1 jaje
1 kašićica soli
1 kašika šećera
1 kocka svježeg kvasca
2,5 dl mlijeka
250 gr margarina
Fil :
250 gr sira/ moze Feta/
2oo gr šunke
Premazivanje :
1 jaje
1 kašika susama
Priprema:
U toplo mlijeko staviti šećer i kvasac i čekati da nadođe. Dodati ostale sastojke i umjesiti glatko tjesto. Dodati još brašna da se tjesto ne lijepi za ruke. Tjesto treba da je mekano, ali ne i ljepljivo. Ostaviti na toplom da nadođe. Isjeckati šunku i pancetu na sitno i dodati usitnjen sir i sve dobro umutiti. Tjesto premjesiti i podjeliti na 5 jufki, ostaviti još 15 minuta. Svaku jufku razvući u krug i sjeći na 8 trouglova. Staviti fil na obod svakog trougla, savijte malo krajeve i smotajte kiflu. Složiti kifle u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 180 stepeni da porumene.
Tijesto:
500 gr mekog brašna
1 jaje
1 kašićica soli
1 kašika šećera
1 kocka svježeg kvasca
2,5 dl mlijeka
250 gr margarina
Fil :
250 gr sira/ moze Feta/
2oo gr šunke
Premazivanje :
1 jaje
1 kašika susama
Priprema:
U toplo mlijeko staviti šećer i kvasac i čekati da nadođe. Dodati ostale sastojke i umjesiti glatko tjesto. Dodati još brašna da se tjesto ne lijepi za ruke. Tjesto treba da je mekano, ali ne i ljepljivo. Ostaviti na toplom da nadođe. Isjeckati šunku i pancetu na sitno i dodati usitnjen sir i sve dobro umutiti. Tjesto premjesiti i podjeliti na 5 jufki, ostaviti još 15 minuta. Svaku jufku razvući u krug i sjeći na 8 trouglova. Staviti fil na obod svakog trougla, savijte malo krajeve i smotajte kiflu. Složiti kifle u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 180 stepeni da porumene.