Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

utorak, travnja 01, 2014

Mađarica

Sastojci:
Tijesto:
150 gr maslaca
600 gr brasna
2 cijela jajeta
200 gr secera
malo soli
4 vrhom pune kašike kiselog vrhnja
1/2 vrecice praska za pecivo
Fil:
200 gr secera
150 gr maslaca
5 stangli cokolade???
1 litar mlijeka
10 kašika brašna

Priprema:
Sjediniti brasno (oko 500gr)s maslacem i masscu, dodati sve ostale sastojke i umijestiti tijesto.
Tijesto podijeliti u 5-6 dijelova i svaki peci na poledini pleha - 20x30cm.
U serpu staviti mlijeko i secer da se kuha,ali ostaviti samo toliko da se moze razmutiti brasno u njemu.
Kada mlijeko provri, maknuti u stranu i sipati razmuceno brasno uz brzo mijesanje da se ne stvore grudvice.. ponovno staviti na sporet da se fil skuha.
Dodati na komadice iskidanu cokoladu i mijesanjem je otopiti - fil je vreo pa se cokolada lako topi.
U prohladeno dodati maslac sobne temperature i dobro umutitit mixerom.
Fil ce biti onako ne previse gust, ali hladenjem ce se stisnuti, zato treba jos topli fil premazivati preko kora , jer se hladenjem nece moci lijepo razmazati.
Po zelji preliti cokoldanom glazurom