Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

utorak, travnja 01, 2014

Pasta sa Faširanim mesom

Sastojci:
350 g faširanog mesa
2 čehna bjelog luka
1 glavica crnog luka
malo ulja
750 ml mlijeka
250 ml vode
350 g makarona
250 g pelata paradajza
40 g parmezana
origano, so i mj
ešavina biljnih začina

Priprema:
Crni luk isjeći na kockice, bjeli luk ispasirati.
Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati faširano meso, te i nju pržiti da bi promjenila boju.
Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
Potom dodati makarone, pa postepeno dolivati mešavinu mlijeka i vode povremeno mješajući dok tjestenina potpuno ne omekša i upije tečnost.
Dodati izmiksani pelat, origano, so i začine po ukusu, te nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi još 10 minuta.
Gotovo jelo posuti parmezanom.