Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, ožujka 31, 2014

Juha od Šparoga

Sastojci:
-50 dkg šparoga
-2 dl vrhnja za kuhanje
-8 dl pileće juhe
-2 luka srednje veličine
-kašika nasjeckanih granćica celera
so i biber po ukusu
kašika brašna
kašika maslaca
Priprema:
Divlje šparoge treba prerezati ili lomiti na dijelovima gdje stabljika postaje drvenasta, a donju polovicu tanko oguliti nožićem. Šparoge nakon čišćenja oprati. Divlje šparoge prokuhati desetak minuta u kipućoj vodi u kojoj je dodano malo soli, šećera i maslaca kako bi se izgubila njihova prirodna gorčina. Kuhati šparoge u vodi dok potpuno ne omekšaju. Otopiti maslac i na njemu pirjati luk, pa kad se luk zastakli, dodati celer i pirjati još dvije minute pa preliti s pilećom juhom i pustiti da zavri. Brašno razmutiti s malo vode pa uliti u juhu i pustiti da lagano kuha. Nakon 2-3 minute dodati vrhnje i izmiksane šparoge te pustiti da još jednom provri.
Po okusu dodati bibera i soli, procijediti i poslužiti.