Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

utorak, ožujka 04, 2014

Paštašuta - pasta sa faširanim mesom

Sastojci:
tjestenina:
-1/2 kg kvalitetnih špageta
-malomaslinovaog ulja
-voda, so
umak:
-70 dag mljevenog mesa
- 3 veće glavice crvenog luka
-1-2 kašike brašna
-1 manja konzerva paradjz sosa
-vegeta
-bosiljak
-peršun
-malo kadulje(ili timijana)
-malo vode u kojoj su se kuhali špagete
-so
-biber
-crvene slatke paprike
Priprema:
Skuhati špagete al dente. U velikom loncu, s malo soli i maslinovog ulja.
Propržiti sitno sjeckan luk na ulju.
Kad požuti, dodati meso, pa ga propržiti, podliti lagano vodom, posoliti, dodati vegetu, i još dinstati na slaboj vatri.
Kad ispari sva tekućina, dodati još i kašiku brašna, te opet podliti sa vodom u kojoj su se kuhale špagete.
Kad se meso dobro udinstalo, dodati pelate ili koncentrat paradjza, te crvenu papriku.
Na kraju jelo začiniti biberom, bosiljkom i kaduljom, te peršunom.
Špagete vruće pomiješati sa vrućim umakom i odmah temeljito izmješati.