Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

utorak, ožujka 04, 2014

Krešenti

Sastojci
Tijesto
-350 g mekog brašna
-200 g masti ili maslaca
-150 g šećera
-1 jaje
-2 žumanca
-korica limuna
-prstohvat soli
-2 vanilin šećera
-2 kašike ruma
-150 g mljevenih badema ili oraha
-2 bjelanjca
Glazura
-100 gčokolade za kuhanje
-40 g maslaca
Priprema:
Miješati mast, šećer, vanilijin šećer, jaje, žumance, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.
Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelance.
Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.
Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.