Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

četvrtak, veljače 20, 2014

Sarajevski Sitni Ćevap

Još jedno tradicionalno bosansko jelo.
Sastojci:
-800 g junetine
-150g crvenog luka
- 100 ml ulja
-mal osoli
-malo bibera
 malo crvene paprike slatke
-pola glavice bijelog luka
-malo celera
-malo peršuna
-dvije kašike koncentrata paradajza
-malu kašikicu bibera u zrnu
Priprema:
Junetinu izrezati na komadiće. Crveni i bijeli luk nasjeckati, ugrijati ulje i dodati luk, peršun, celer, so, biber i komadiće junetine.
Dinstati sve dok ne uvri voda koju puste meso i povrće. Smanjiti temperaturu, dodati crvenu papriku i pradajz sos.
Kada je meso izdinstano, sve zaliti vodom i pustiti da prokuha. Dinstati dok meso ne bude mekano.
Poslužiti uz kuhanu rižu.