Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

četvrtak, veljače 20, 2014

Kroasani sa čokoladom

Sastojci:
2 dl mlijeka
2 dl vode
1 kvasac
1 mala kačičica šećera
1 mala kašičica soli
1 jogurt
1 dl ulja
900 g brašna
2 žumanceta
1 margarin (za premazivanje)
eurokrem
čokolada

Priprema:
Napraviti potkvas od mlijeka,vode, šećera i kvasca. Kada kvasac nadođe, zamijesite tijesto sa 900 g brašna, uljem, jajima, solju, jogurtom. Tijesto treba da bude mekano.Potom tijesto podijelite u osam jufkica i ostavite pet minuta da odstoji. Jednu po jednu jufku razvijajte oklagijom i sedam jufkica premažite urađenim margarinom.Redajte jufkice jednu na drugu, a odozgo stavite onu nenamazanu. Razvijte veliki krug, podijeliti na trougliće, filujte eurokremom i uvijajte kiflice.Premažite ih bjelancetom i ostavite da stoje, jedan sat na hladnom.Nakon što odstoje na hladnom, peći u zagrijanoj rerni. Kada se ohlade nakon pečenja umakati ih u otopljenu čokoladu.