Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

utorak, veljače 25, 2014

Pita od sira i paradajza s podlogom od palente

Sastojci:
Podloga:
80 gr brasna
165gr instant palente
120 gr maslaca
5-6 kašika hladne vode
1 kašićica suhog mazurana ili mix italijanskih trava
malo soli
Fil:
300 gr krem sira
200 gr ricotta sira
4 jajeta
25 gr parmezana,svjeze rendanog
Cerry paradajz

Priprema:
Sve namirnice staviti u procesor za hranu i napraviti tijesto.
Rastanjite ga u kalupu za am.pite.
Stavite na tijesto na papir za pecenje i na to grah ili perlice koje za to sluze...peci na 180C u predhodno zagrijanoj rerni 15 minuta.
Skinuti sadrzaj zajedno sa papirom i nastvaiti peci jos 10-ak minuta,da bude lijepa korica .
U meduvremenu napraviti fil.
Izmiksati sve sastojke, a na površinu staviti cerry paradajz.
Staviti pitu da se pece 30 minuta.