Ovo je jednostaviji način za tortilje, jer je Tuna salata Mexicana pripremljena od komadića tune i povrća koje karakterizira meksičku kuhinju: crveni grah, kukuruz i paprika. Umota li se eva tuna salata u tortilje s tikvicama i topljenim sirom, dobit će se blago pikantni ukus alla mexicana za samo 30-tak minuta. :)
Sastojci (za 1-2 osobe :):
-100 g tikvica
-1 kašićica maslinovog ulja
-2 gotove tortilje
-1 Eva tuna salata Mexicana (115 g)
-40 g naribanog sira (ementaler, edamer)
Za posipanje:
-40 g naribanog sira (ementaler, edamer)
Priprema:
Tikvice oprati, osušiti, narezati na kockice, pa ih popeći na teflon tavi na maslinovom ulju.
Na svaku tortilju staviti pola limenke tuna salate Mexicana, pola količine popečenih tikvica i sira te zamotati.
Pripremljene tortilje posuti sirom i zagrijati u pećnici toliko da se sir otopi.
Poslužiti toplo.