Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, veljače 22, 2014

Ćufte u Paradajz Sosu

Jednostavno i preukusno :)
Sastojci
ćufte
-1/2 kg mljevenog mesa
-1 jaje
-1 glavica luka sitno sjeckanog
-1 čehno bijelog luka sitno sjeckanog
-2 kašike prezli
-1 kašikica vegete
-1 kašika ulja
-so, biber, malo slatke paprike
sos
-1/2 l. soka od paradajza
-3 čaše vode
-o,5 dcl. ulja
-3 kašike brašna
-so
-kašika šećera
-malo slatke paprike
Priprema
Izmiješati sve navedene sastojke za ćufte i ostaviti najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine, najbolje kašikom za sladoled :)
Priprema sosa
Propržiti brašno na ulju, dodati paradajz sok, izmiješati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim proključa, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu i kuhati tako na umjerenoj vatri oko 40 minuta.
Služiti uz pire krompir.