Sastojci:
sastojci se mjere u čašama od jogurta – 2 dcl
1 čaša jogorta
1 čaša šećera
2 čaše brašna
3/4 čaše ulja
2 jajeta
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
3 kašike kuhane kafe
masnoća i brašno za kalup ili masni papir
Priprema:
Vrijeme pripreme:35 min
Kalup namastiti i pobrašniti ili umetnuti masni papir za pečenje. Miksati jaja sa šećerom, polako dodati ulje, zatim naizmjenično brašno sa praškom za pecivo i jogort. Podijeliti tijesto na dva dijela, pa u jednu polovinu tijesta umiješati kakao i kavu. U kalup ulijevati istodobno tamno i svijetlo tijesto praveći šare kao na mramoru. Peći 20 min na 175-180 st.C u manjem kalupu (cca 30×25 cm). Pečen kolač razrezati i posuti šećerom u prahu.