Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

srijeda, prosinca 10, 2014

Sočni Pileći Bataci u Umaku

Sastojci:
40 dag “tvrđe” tjestenine
pileći bataci i bijelo meso
1 luk
1/2 tikvice
4-5 tankih kriški suhog vrata
4 kašike kiselog vrhnja
2 kašike gustina
vegeta, so, biber
Priprema:
Batake posoliti i pržiti na ulju sa svih strana dok se ne za zlate.
Dodati nasjeckani luk i tikvicu, kratko prodinstati s mesom, pa politi sa cca 2 dl vode. Povegetiti i pabiberiti pa uz povremeno dolijevanje vode dinstati oko 40 min.
U posudici razmutiti vrhnje sa malo vode i gustina, pa to uliti mesu. Još kratko prodinstati. Dodati sitno kosani peršun.
Poslužiti uz kuhanu tjesteninu i miješanu salatu.
Izvor: http://recipeci.com/