Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

utorak, prosinca 30, 2014

Slani Rolat sa Špinatom i Sirom

Sastojci:
polovina pakovanja kora za pitu,
2 jajeta,
100 g starijeg sira,
1 čaša kisele pavlake,
50 ml ulja,
100 g šunke,
3 kašike ajvara,
pola veze špinata
Za premazivanje:
čaša kisele pavlake,
50 g kačkavalja
Priprema:
Špinat, sitno je isjeckajte i propržite na malo ulja. Sklonite s vatre i posolite. Sjedinite jaja, ulje, izgnječen sir i pola čaše kisele pavlake. Kore slažite u pleh od rerne i svaku filujte pripremljenom smjesom dok sve ne utrošite. Na svaku drugu koru preko fila rasporedite po malo blitve. Pecite 10 minuta na 200 stepeni. Zapečenu pitu izvadite iz rerne i stavite je na mokru krpu da odstoji 20 minuta.
Sjedinite pola čaše kisele pavlake, ajvar i rendani kačkavalj, pa time premažite pitu, a preko stavite isjeckanu šunku. Uz pomoć krpe uvijte je u rolat i premažite ga preostalom pavlakom. Gotov rolat obilno pospite rendanim kačkavaljem.
Izvor: http://zena.blic.rs/