Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, prosinca 14, 2014

Pečeni But - za Božićni ručak

Sastojci:
2,5 kg svinjskog buta sa kožurom
so, biber
2 kašike meda
10-12 karanfilića
2 kašike jakog senfa
narandža

Priprema:
1. Rernu zagrijati na 200 stepeni. Svinjsko meso oprati i osušiti u kuhinjskoj krpi. Kožuru unakrst zasjeći. Meso natrljati solju i biberom.
2. Pečenje npuniti karanfilićima i peći u rerni oko 150 minuta. Poslije 30 minuta preliti sa malo vrele vode. U toku pečenja, meso više puta prelivati sokom od pečenja.
3. Pomiješati senf sa medom. U toku poslednjih 20 minuta pečenja, meso više puta premazivati ovom mješavinom. Prije nego što počnete da siječete meso, ostavite ga da se odmori najmanje 15 minuta.
4. Narandžu oprati, obrisati i isjeći na kriške. Pečenje služiti sa kriškama narandže i po želji servirati sa salatom od svježeg ili kiselog kupusa, te pečenim krompirom.