Sastojci:
200gr šećera
100gr čokolade za kuhanje
100gr margarina
300gr mljevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150 gr eurokrema
Priprema:
U šerpicu staviti vodu i šećer pa kuhati dok ne provri. Čim provri skloniti sa ringle i dodati margarin i na parčiće lomljenu čokoladu. Kašikom miješati sve dok se ne rastope margarin i čokolada. Dodati onda mljeveni keks i 100 gr kokosa ( drugih 100 gr vam trebaju za valjanje formiranih gnijezda). Dobro izmiješati da se sastojci lijepo sjedine, pa onda ručno praviti gnijezda, po sredini napraviti malo ulegnuće. Uvaljati svako gnijezdo u kokos, a u ulegnuće dodati po kašičicu eurokrema ili iscijediti pomoću vrećice za ljepši izgled. Ostaviti da se stegne.
200gr šećera
100gr čokolade za kuhanje
100gr margarina
300gr mljevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150 gr eurokrema
Priprema:
U šerpicu staviti vodu i šećer pa kuhati dok ne provri. Čim provri skloniti sa ringle i dodati margarin i na parčiće lomljenu čokoladu. Kašikom miješati sve dok se ne rastope margarin i čokolada. Dodati onda mljeveni keks i 100 gr kokosa ( drugih 100 gr vam trebaju za valjanje formiranih gnijezda). Dobro izmiješati da se sastojci lijepo sjedine, pa onda ručno praviti gnijezda, po sredini napraviti malo ulegnuće. Uvaljati svako gnijezdo u kokos, a u ulegnuće dodati po kašičicu eurokrema ili iscijediti pomoću vrećice za ljepši izgled. Ostaviti da se stegne.
Izvor: http://www.coolinarika.com/