Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, studenoga 23, 2014

Piletina Sa Povrćem - Nedeljni Ručak

Sastojci:
-4 kompilećih bataka
1 crvena roga paprika poveća
2 kom mrkve
1 korijen celera
3-4 kutljače gotove pileće supe
po želji so/vegeta,
mljeveni biber
malo sjeckanog lista peršuna

Priprema:
Uzeti veliku tavu, staviti malo ulja, jer će piletina pustiti svoju masnoću dovoljno.
Batake oprati, posušiti i začiniti sa solju/vegetom.
Na ugrijanu tavu staviti batake i pustiti ih da porumene.
Kad su porumenili sa obje strane, podlijte ih sa 2 kutljače pileće supe i smanjite vatru.
Zamjena za pileću supu može biti voda u koju ste dodali kocku za supu ili samo obična voda.
U slučaju da dodate običnu vodu, onda još malo posolite.
Ostavite da se to krčka i povremeno protresite tavu i okrećite komade piletine kako bi porumenilo sa svih strana.
Dok se ovo krčka, očistite mrkvu i isjecite je na kolutiće, ubaciti i korijen peršuna.
Papriku očistite od košpica i isijecite isto tako na tanke trakice.
Dodajte svo povrće u tavu i ostavite da se krčka sve zajedno. Dodajte preostalu pileću supu.
Provjerite da li je dovoljno slano, malo pobiberite i na kraju dodajte isjeckani peršun.
U ovom slučaju sam koristila zaledjeni peršun koji spremam na ovaj način.
Posluživanje
Ovako spremljena piletina se može servirati uz kuhan krompir, krompir pire, rižu isl.
Izvor: http://www.coolinarika.com/