Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, studenoga 24, 2014

Brza Pita sa Lukom

Sastojci:
Za dizano tijesto:
30 dag brašna
1 suhi kvasac
2 kašikice soli
1 dl ulja
2,5 dl mlijeka
Za fil:
5 većih primjeraka luka
10 dag suhog mesa
2 jajeta
3 kašike kiselog vrhnja
10 dag sira trapista
vegeta, so, biber

Priprema:
Umijesiti dizano tijesto i razvaljati ga na veličinu velikog lima zapečenje.
Luk oguliti i nasjeći na režnjiće pa ga na malo ulja i par kašika vode pržiti dok ne omekša. Dodati i kratko poržiti nasjeckano suho meso.
Umutiti jaja i kiselo vrhnje. Začiniti po želji.
Na pripremljeno dizano tijesto rasporediti smjesu od luka, zaliti umakom od jaja i kiselog vrhnja, posipati ribanim sirom i peći u rerni na 200℃ 20-tak minuta.
Pečenu pitu isjeći na komade i poslužiti još vruću.