Za biskvit:
6 jaja
180 g šećera
180 g Pšeničnog oštrog brašna
limunova korica
Za kremu:
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
6 žumanaca
100 g čokolade
6 bjelanaca
6 kašika šećera u prahu
Za ukrašavanje:
400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela.
Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za torte, a od drugog dijela ispecite u tepsiji pravougaoni oblik, kako biste mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obim oblika za tortu.
Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom.
Priprema kreme: maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte.
Zatim postupno miješajući dodajte žumanca i omekšanu čokoladu.
Bjelanjke i šećer umutite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu.
Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u frišider neka očvrsne.
Izvor: www.coolinarika.com