Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

četvrtak, studenoga 13, 2014

Krompir Paprikaš iz Rerne

Sastojci:
1 parče junetine bez kostiju, 300gr
3 – 4 krompira
1 glavica crnog luka
3 čehna bijelog luka
1 paketić maslina, 150gr
1 grančica ruzmarina
4 kašike paradajz pirea
1 veza peršuna
1 / 2 mirođija
so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite junetinu u lonac sa vodom 1,5l i kuhajte 45 minuta.
Krompir za to vrijeme očistite i isjecite na kockice pa stavite da se  i on kuha 10 minuta u slanoj vodi.
Zagrijte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno isjeckan crni i bijeli luk, i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte i ruzmarin.
Ostavite jos minut - dva, da se zajedno dinsta pa dodajte isjeckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz miješanje.
Ocjedite krompir i dodajte prethodnoj smjesi. Izmješajte pa dodajte onu supu u kojoj ste kuhali junetinu i masline.
Stavite sve zajedno da se peče u tepsiji ili glinenoj posudi na 220 stepeni 40 minuta.
Izvor: http://pinkradio.com/