Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

petak, studenoga 07, 2014

Jaffa Kocke

Sočan i jednostavan za pripremu, a preukusan kolač.Sastojci:
Biskvit
4 jajeta
20 dkg šećera
1 dcl mlika
2 dcl ulja
20 dkg brašna
1 vanilijin šećer
prašak za pecivo
2 narandže
Premaz:
marmelada –od marelica, naranče, šljiva - po mogućnosti domaća
Preljev za sjeckani biskvit
10 dkg šećera
1 dcl vode
Glazura
20 dkg čokolade za kuhanje
15 dkg margarina
malo ulja

Priprema:
Biskvit: žumance umutiti sa 20 dkg šećera, pa dodajte ulje, mlijeko, vanilijin šećer, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro smiksati te dodati pjenasto umućeno bjelance. Dodajte ih ručno, pažljivo umutite snijeg od bjelanaca u smjesu žumanaca i ostalih sastojaka za biskvit.
Pecite u namašćenoj tepsiji na 170 C jedno 25 minuta. Ne zaboravite staviti papir za pečenje da je tijesto lakše izvaditi kad se ispeče.
Pečeni biskvit malo ohladite pa prerežite po pola po dužini. Donju polovicu vratite u tepsiju, a gornji dio razlomite na sitne komadiće i prelijte prokuhanom vodom i šećerom. Dodajte naribanu koricu narandže i sok od dvije narandže. Dobro promiješajte i rasporedite po donjem dijelu biskvita kojeg ste premazali marmeladom.
Kolač prelijte glazurom od čokolade, margarina ili masla i malo ulja te ostavite da se ohladi.
Izvor: http://gastrodiva.bloger.index.hr/