Ako prilikom spremanja piletine ostanu kosti i kožice, nemojte ih baciti… Uz dodatak povrća napravite ukusnu pileću juhu :)
Sastojci:
pileće kosti i kožice
1 luk
3 čehna bijelog luka
2 mrkve
1 korjen peršuna
30 gr maslaca
1,5 litra vode
so, biber
malo rezanaca za juhu
Priprema:
Nasjeckajte povrće pa ga staviteda se dinsta cca 5 minuta na maslacu.
Dodajte pileće ostatke, prelijte vodom, poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko sat i po.
Na kraju izvadite kosti, a povrće i juhu usitnite štapnim mikserom.
Začinite po ukusu pa stavite nazad na vatru da provri i dodajte tjesteninu po izboru.
Izbor: http://dalik-dizajn.com.hr/
Sastojci:
pileće kosti i kožice
1 luk
3 čehna bijelog luka
2 mrkve
1 korjen peršuna
30 gr maslaca
1,5 litra vode
so, biber
malo rezanaca za juhu
Priprema:
Nasjeckajte povrće pa ga staviteda se dinsta cca 5 minuta na maslacu.
Dodajte pileće ostatke, prelijte vodom, poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko sat i po.
Na kraju izvadite kosti, a povrće i juhu usitnite štapnim mikserom.
Začinite po ukusu pa stavite nazad na vatru da provri i dodajte tjesteninu po izboru.
Izbor: http://dalik-dizajn.com.hr/