Savršena Turska Čorba sa Jogurtom.
Sastojci:
250 g rize
60 g brasna
350 g jogurta
2 jajeta
1,5 l vode sa
1 goveđa kocka ili vegete po želji
1 mala kasika mljevene paprike
so
persun
susene mente
Priprema:
Rizu staviti u posoljenu vodu (oko 2 l vode) i staviti da se kuha 20-tak minuta.
Kad je kuhana riza ocjediti i ostaviti do upotrebe da se malo ohladi.
Jogurt pomjesati dobro sa jajima i brasnom,sve viljuskom mjesati da se dobro sjedini, da nema grudvica.
1,5 l vode sa vegetom staviti na sporet, dodati tome jogurt-brasno masu, izmjesati dobro da se zagrije, kad pocne kljucati, mjesajuci dodati ocjedjenu rizu, zaciniti sa soli (po potrebi), mentom, biberom, kuhati tako oko 5-8 minuta.
U corbu dodati 1-2 kasike svjeze ocjedjenog limuna, ukrasiti je sa persunom-ili po zelji.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Sastojci:
250 g rize
60 g brasna
350 g jogurta
2 jajeta
1,5 l vode sa
1 goveđa kocka ili vegete po želji
1 mala kasika mljevene paprike
so
persun
susene mente
Priprema:
Rizu staviti u posoljenu vodu (oko 2 l vode) i staviti da se kuha 20-tak minuta.
Kad je kuhana riza ocjediti i ostaviti do upotrebe da se malo ohladi.
Jogurt pomjesati dobro sa jajima i brasnom,sve viljuskom mjesati da se dobro sjedini, da nema grudvica.
1,5 l vode sa vegetom staviti na sporet, dodati tome jogurt-brasno masu, izmjesati dobro da se zagrije, kad pocne kljucati, mjesajuci dodati ocjedjenu rizu, zaciniti sa soli (po potrebi), mentom, biberom, kuhati tako oko 5-8 minuta.
U corbu dodati 1-2 kasike svjeze ocjedjenog limuna, ukrasiti je sa persunom-ili po zelji.
Izvor: http://www.coolinarika.com/